SUKUTUTKIMUS

Sukututkimus

Tuonosten sukuseura on tehnyt sukututkimusta eri sukuhaaroistaan useita kymmeniä vuosia.
Tuonosten liikkeet

Sukumme historiasta

Sukuseuramme toimii Tuonosten yhdyssiteenä jäsenistöömme, suorittaa sukututkimusta sekä tukee Tuonosten omaa sukututkimusta. Tämän sivuston avulla haluamme päästä aiempaa paremmin jäsenistömme lähelle ja ulottuville. Toivomme kuitenkin, että kaikki löytäisivät jatkossa sivuiltamme tarvitsemansa informaation. Satunnaiselle sivustolla vierailijalle tarjoamme yleiskuvan Tuonosista, jäsenistölle infon seuran toiminnasta ja tuloksista sekä hallitukselle ajantasaisen tiedon tilanteesta. Olemme kiitollisia asianmukaisesta palautteesta.

Tuonosten esi-isät

Esi-isämme luuluvat todennäköisesti niihin karjalaisiin, jotka Käkisalmen pääpiirteiseltä alueelta siirtyivät syvälle Pielisen-Karjalan erämaihin Novgorodin verotusta pakoon. Ruotsin laajentuessa Pohjois-Karjalaan 1500/1600-lukujen vaihteessa Tuonosia oli vahva keskittymä Rääkkylän Rasivaarassa. Ruotsin yhden (luterilaisen) kirkon politiikka, vahva verotus ja ruptuurisota aiheutti väestössä ”ison repeämän” ja paljon ortodoksista alkuperäisväestöä siirtyi Venäjälle. Tuonosiakin lähti.  Sukutiedostomme  kantaisä Kuisma suuntasi kuitenkin poikiensa kanssa pohjoiseen Juuanjoen suuhun ja Sorveukseen, josta edelleen Kajooseen ja Petrovaaraan v:n 1650 jälkeen.

Tiedon kerääminen

Tämän hetken tärkein projektimme on päivittää sukutiedostoamme, erityisesti viimeisten vuosikymmenten ajalta. Vastuullisia toimijoita ovat ensisijaisesti hallitus ja muutama entinen jäsen sekä pari-kolme suvustaan kiinnostunutta henkilöä.Toivomuksemme on, että te, arvoisat sukulaisemme toimittaisitte perhetietojanne em. yhteyshenkilöiden kautta tai suoraan sukutietovastaavalle. Lähinnä henkilöresursseistamme riippuu, kuinka kattavasti tietoja saadaan koottua. Tutkiminen painottuu ymmärrettävistä syistä tutkijan lähipiiriin ja suoriin esipolviin. Osallistumalla varmistat, että haluamasi tiedot esiintyvät sukutiedostossa haluamassasi muodossa. Toivomme voivamme päivittää tiedostojamme ja korjata niiden puutteita.

-Sippo Ryynänen