Hallitus julisti vuosi sitten joulun alla kirjoituskilpailun tavoitteena saada lisää tarinoita ja muistoja sukuun liittyen. Osallistumisaikaa oli lokakuun 2020 loppuun. Kirjoituskilpailu ei oikein innostanut sukua, mutta saimme kuitenkin neljältä mukavia muistoja talteen.

Hallitus valitsi vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan voittajaksi Anni Holopaisen kirjoituksellaan Myllylä – minun mummola. Annin muistelu on mukava tarina lapsuusajan mummolasta päivittyen paikan ja äidin suvun myöhempiin vaiheisiin. Heikki Palolan Vävyksi sukuun, Kuhmon Kari Tuonosen Isäni kertomaa ja Lohjan Kari Tuonosen muistelmat Kopravaaran ajoista saivat kunniamaininnan.

Voittaja saa palkinnokseen Tuonosten sukuviirin ja muut kolme kiitokseksi osallistumisesta suvun hunajatuottajien Sari Nevalaisen ja Erkki Tuonosen hunajapurkit. Palkinnot on suunniteltu antaa ensi kesän sukutapaamisessa 31.7. Honkavaaran Perinnepihassa. Toivottavasti korona on jo siihen mennessä ”selätetty” ja päästään tapaamaan toisiamme.

Julkaisemme kaikki neljä kirjoitusta jäsenkirjeissä. Annin kirjoitus oli jo joulun alla ilmestyneessä jäsenkirjeessä ”Joulu 2020”. Muut ovat sitten seuraavissa jäsenkirjeissä. Toki ne pääsevät myös tulevaisuuden sukujulkaisuun kaikkien muiden vuosien varrella kertyneiden ja vielä kertyvien sukutarinoiden kanssa. Mutta, mutta: vaikka kilpailu päättyikin, toivomme edelleen saavamme sukuun liittyviä tarinoita, muistoja, vitsejä ja valokuvia, joista voi olla yhteyksissä sihteeri Aimoon, puheenjohtajaan tai tai kehen tahansa hallituksen jäseneen.

Kiitokset kaikille osallistuneille ja onnittelut voittajalle!