Sukuseuramme kesätapahtuma Outokummussa 6.7.2024

Sukuseuramme kesätapahtuma Outokummussa 6.7.2024

Sukuseuramme kesätapahtuma on lauantaina 6.7.2024 alkaen klo 12.00 Kyykerin kartanossa osoitteessa Kyykerinkatu 18, 83500 Outokumpu.

Tapahtuma alkaa omakustanteisella lounaalla, jonka hinta (käteismaksu) on 20 €. Ruokailun jälkeen on monenlaista ohjelmaa, josta tiedotetaan myöhemmin. 

Ilmoittaudu ma 24.6. mennessä seuran sihteeri Tiina Helmiselle,  tuonosensukuseura@gmail.com tai puh. 0400 972 568. Mainitse samalla, jos sinulla on jokin ruoka-aineallergia.

Sukuseuran hallitus toivottaa sinut perheinesi tervetulleeksi Tuonostapaamiseen Kyykerin kartanoon!

Sukuseuramme kesätapahtuma Tuopanjoen kylätalolla 29.7.2023

Sukuseuramme kesätapahtuma Tuopanjoen kylätalolla 29.7.2023

Tuopanjoen-kylatalo-LL.jpg

Tänä vuonna pidämme sukuseuramme kesätapahtuman lauantaina 29.7. klo 13.00 alkaen Tuopanjoen kylätalolla Juuassa, osoite Rantakyläntie 141. Joensuusta kylätalolle on matkaa noin 60 km.

Ennen sukukokouksen alkamista klo 12 alkaen on omakustanteinen lounas, jonka hinta (käteismaksu) on aikuisilta 15 € ja lapsilta 8 € (5-15 v.), alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Ruokana on jauhelihakasviskeitto tai kasviskeitto, leivät ja leikkeleet.

Ruokailun jälkeen klo 13.00 ohjelmassa on muun muassa tietoa sukujulkaisun tämänhetkisestä vaiheesta sekä tehtyjen dna-testien analysointia. Kahden jälkeen kahvitellaan kahvileivän kera ja kokoonnutaan tutkailemaan omia sukujuuria. Tarkoitus on esitellä käytössämme olevaa SukuJutut- sukututkimusohjelmaa ja selvitellä, mihin sukuhaaraan kukin kuuluu. Ja seurustella.

Ilmoittaudu su 17.7 mennessä seuran sihteeri Tiina Helmiselle, puh. 0400 972 568, mieluiten tekstiviestillä, tai sähköpostitse helminentiina64@gmail.com. Mainitse samalla, jos sinulla on joku ruoka-aineallergia.

Sukuseuran hallitus toivottaa sinut perheinesi tervetulleeksi Tuonostapaamiseen Tuopanjoelle!

Lisätietoa Tuopanjoen kylätalosta: Tuopanjoki – Kylätalo (google.com)

 

 

Sukuseuramme sukukokous ja -tapahtuma Ruvaspirtissä 30.7.2022

Sukuseuramme sukukokous ja -tapahtuma Ruvaspirtissä 30.7.2022

Tänä vuonna pidämme sukuseuramme sukukokouksen ja kesätapahtuman la 30.7. klo 13.00 alkaen Ruvaslahden kylätalolla, Ruvaspirtissä Polvijärvellä, osoite Noisniementie 3, 83835 Ruvaslahti.

Ennen sukukokouksen alkamista on omakustanteinen lounas, jonka hinta (käteismaksu) on aikuisilta 15 € ja lapsilta 8 € (5-15 v.), alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Ruokana on kermainen lohikeitto tai kasvissosekeitto sekä pasta-kanasalaatti.

Ruokailun jälkeen klo 13.00 on sääntömääräinen sukukokous, jossa käydään läpi edellisten kolmen vuoden toiminta ja tilit sekä suunnitellaan seuraavien kolmen vuoden toimintaa ja taloutta. Tärkeä asia on johtokunnan uusien jäsenten valinta poisjäävien tilalle.

Sukukokouksen jälkeen kahvitellaan täytekakun kera ja lopuksi kokoonnutaan sukutapahtumaan, jonka pääteemana on sukujulkaisu.

Ilmoittaudu su 17.7 mennessä seuran sihteeri Aimo Holopaiselle, puh. 050 431 7540, mieluiten tekstiviestillä, tai sähköpostitse aimo.holopainen@gmail.com. Mainitse samalla, jos sinulla on joku ruoka-aineallergia.

Sukuseuran hallitus toivottaa sinut perheinesi tervetulleeksi Tuonostapaamiseen Ruvaspirtille!

Ps.
Nyt peräänkuulutetaan tulevaan hallitukseen uusia vastuunkantajia, sillä osa nykyisen hallituksen erovuoroisista jäsenistä ei ole lupautunut jatkamaan. Jos tunnet kiinnostusta tulla mukaan
hallitukseen, tule paikalle sukukokoukseen tai ilmoita halukkuutesi jollekin hallituksen jäsenelle.
Voit myös kysyä tuntemaltasi Tuonosen sukuun kuuluvalta henkilöltä hänen halukkuuttaan hallituksen jäseneksi ja lupaa esittää häntä hallitukseen.

Sukuseuramme kesätapahtuma lauantaina 31.7.2021

Sukuseuramme kesätapahtuma lauantaina 31.7.2021

Viime kesäksi suunniteltu sukutapaaminen Honkavaaran Perinnepihassa jäi koronan pelossa pitämättä. Nyt koronatilanne näyttää lupaavalta ja sallii sukutapahtuman pitämisen. 

Paikaksi valittu Honkavaaran Perinnepiha sijaitsee 6-tien varrella, os. Rekivaarantie 22. Joensuusta matkaa etelän suuntaan on noin 25 km.

Perinnepiha on nimensä mukainen ja soveltuu hyvin sukutapaamispaikaksi. Paikka henkii historiaa. Honkavaaralle 1600-luvulla perustetun maatilan pihapiirin vanhat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Tilalla on aikoinaan toiminut kestikievari, jossa Elias Lönnrotkin on yöpynyt runonkeruumatkallaan. Tunnelmallisen perinnepihan viereiseen Pyhän Johannes Kastajan tsasounaan on myös mahdollista tutustua. Pääsymaksun sinne maksaa sukuseura.        

perinnepiha      perinnepiha2

Tämän hetkisen tiedon mukaan tilaisuuteen voidaan ottaa 60 osallistujaa (75 % paikkojen enimmäismäärästä). Aloitamme sukutapaamisen klo 14 omakustanteisella ruokailulla. Ruokana on kanapataa ja kasvisvaihtoehtokin on mahdollinen. Ruuan hinta sisältäen kahvit leivonnaisen kera on 20 €, lapset 4-12 v. puoleen hintaan ja alle 4 -vuotiaat maksutta.

Ohjelmassa on ruokailun ja kakkukahvien lisäksi musiikki- ja huumoriesityksiä, kirjoituskilpailun palkintojen jako, arpajaiset, tsasounassa vierailu sekä lopuksi sukututkija Ari Kolehmaisen esitys sukututkimuksesta ja DNA:n hyödyntämisestä juurien etsimisessä. Toki suunniteltuun neljän tunnin tapaamiseen on varattu aikaa myös seurustelulle. 

Ilmoittaudu 22.7. mennessä sihteeri Aimolle, puh. 050 431 7540  tai sp aimo.holopainen@gmail.com. Jos tarvitset erikoisruokavaliota, muista mainita siitä ilmoittautumisen yhteydessä. 

Muista ilmoittautua ajoissa. Toki tapahtuman toteutuminen riippuu siitä, jatkuuko hyvä koronatilanne vielä kesälläkin. Toivotaan, toivotaan… Mutta jos tapahtuma joudutaan peruuttamaan, siitä ilmoitetaan kotisivuilla, facebookissa ja ilmoittautuneille henkilökohtaisesti.

Hallitus toivottaa niin sukuseuran jäsenet kuin muutkin tavalla tai toisella sukuun kuuluvat lämpimästi tervetulleeksi sukutapaamiseen!

Muistoja menneiltä ajoilta -kirjoituskilpailun tulokset

Hallitus julisti vuosi sitten joulun alla kirjoituskilpailun tavoitteena saada lisää tarinoita ja muistoja sukuun liittyen. Osallistumisaikaa oli lokakuun 2020 loppuun. Kirjoituskilpailu ei oikein innostanut sukua, mutta saimme kuitenkin neljältä mukavia muistoja talteen.

Hallitus valitsi vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan voittajaksi Anni Holopaisen kirjoituksellaan Myllylä – minun mummola. Annin muistelu on mukava tarina lapsuusajan mummolasta päivittyen paikan ja äidin suvun myöhempiin vaiheisiin. Heikki Palolan Vävyksi sukuun, Kuhmon Kari Tuonosen Isäni kertomaa ja Lohjan Kari Tuonosen muistelmat Kopravaaran ajoista saivat kunniamaininnan.

Voittaja saa palkinnokseen Tuonosten sukuviirin ja muut kolme kiitokseksi osallistumisesta suvun hunajatuottajien Sari Nevalaisen ja Erkki Tuonosen hunajapurkit. Palkinnot on suunniteltu antaa ensi kesän sukutapaamisessa 31.7. Honkavaaran Perinnepihassa. Toivottavasti korona on jo siihen mennessä ”selätetty” ja päästään tapaamaan toisiamme.

Julkaisemme kaikki neljä kirjoitusta jäsenkirjeissä. Annin kirjoitus oli jo joulun alla ilmestyneessä jäsenkirjeessä ”Joulu 2020”. Muut ovat sitten seuraavissa jäsenkirjeissä. Toki ne pääsevät myös tulevaisuuden sukujulkaisuun kaikkien muiden vuosien varrella kertyneiden ja vielä kertyvien sukutarinoiden kanssa. Mutta, mutta: vaikka kilpailu päättyikin, toivomme edelleen saavamme sukuun liittyviä tarinoita, muistoja, vitsejä ja valokuvia, joista voi olla yhteyksissä sihteeri Aimoon, puheenjohtajaan tai tai kehen tahansa hallituksen jäseneen.

Kiitokset kaikille osallistuneille ja onnittelut voittajalle!